Jahodová roláda

21.04.2013 (15/2013) Čas prípravy a pečenia: 45 minút; 10 porcií
Jahodová roláda
1 fotografia v galérii
Jahodová roláda
Autor fotografie: Dušan Křístek

Potrebujeme:

Cesto: 4 vajcia, 125 g polohrubej múky, 100 g kryštálového cukru, 1/2 lyž.prášku do pečiva, 200 g jahôd na ozdobenie, tuk na vymastenie plechu

Plnka: 250 g smotany na šľahanie, 200 g nízkotučného tvarohu, 90 g jahodového džemu, 300 g jahôd, 1 bal. stužovadla šlahačky, 50g kryštálového cukru, 75 g práškového cukru

Postup:

1. Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista. Postupne za stáleho miešania pridávame múku s práškom do pečiva.

2. Masu zľahka premiešame a rovnomerne rozotrieme na vymastený plech. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút.

3. Plnka: Smotanu vyšľaháme s cukrom a so stužovadlom dohusta. Tvaroh a džem zmiešame a pridáme k smotane. Zľahka premiešame. Jahody nakrájame na mesiačiky.

4. Upečené cesto zvinieme do rolády a necháme vychladnúť. Potom ho rozvinieme a naplníme plnkou s pokrájanými jahodami.

5. Opäť opatrne zrolujeme a dáme stuhnúť do chladničky. Posypeme práškovým cukrom a ozdobíme prepolenými jahodami.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 - 4

Čas pečenia: 15 minút

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×