Fazuľová talianska polievka

12.09.2012 (37/2012) Čas prípravy: 45 minút; 4 porcie
Fazuľová talianska polievka
1 fotografia v galérii
Fazuľová talianska polievka
Autor fotografie: Dušan Křístek

Potrebujeme: 250 g bielej fazule, 100 ml oleja, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 400 g paradajok z konzervy (bez šupy), 1 lyžicu paradajkového pretlaku, 850 ml vody, 1 lyžičku oregana, 100 g cestovín, 50 g sušených paradajok, 100 g parmezánu, 1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ


Postup:

1. Fazuľu namočíme na noc do studenej vody. Vodu zlejeme a fazuľu dáme variť do väčšieho hrnca. Zalejeme takým množstvom vody, aby bola zakrytá.

2. Varíme asi 15 minút. Fazuľu scedíme a odložíme do tepla.

3. Na oleji opražíme cibuľu nakrájanú na kolieska, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané paradajky a pretlak. Všetko premiešame a zalejeme 850 ml vody.

4. Vložíme fazuľu, ochutíme oreganom a na miernom ohni varíme aspoň 45 minút, aby fazuľa zmäkla.

5. Pridáme cestovinu, soľ, korenie a pokrájané sušené paradajky. Všetko spolu premiešame a varíme 10 minút, kým cestoviny nezmäknú.

6. Jednotlivé porcie posypeme petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom priamo na tanieri.

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×