Krupicové halušky

30.08.2012 (35/2012) Čas prípravy: 40 minút; 4 porcie
Krupicové halušky
1 fotografia v galérii
Krupicové halušky
Autor fotografie: Dušan Křístek

Potrebujeme: 400 g hrubej krupice, 60 g masla, 500 ml mlieka, 4 vajcia, soľ, ovocný džem, rozpustené maslo na pokvapkanie

Postup:

1. V menšom hrnci privedieme do varu mlieko s maslom a so soľou. Za stáleho miešania do mlieka prisypávame krupicu. Uvaríme na hustú kašu a necháme vychladnúť.

2. Do studenej kaše zapracujeme vyšľahané vajcia.

3. Z cesta lyžičkou odoberáme malé kúsky, ktoré povaríme v slanej vode, kým nevyplávajú na hladinu.

4. Halušky scedíme, prelejeme rozpusteným maslom a premiešame s džemom. Ihneď podávame.

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×