Omeleta s cuketou a paradajkami

14.08.2012 (33/2012) Čas prípravy: 30 minút; 4 porcie
Omeleta s cuketou a paradajkami
1 fotografia v galérii
Omeleta s cuketou a paradajkami
Autor fotografie: Dušan Křístek

Potrebujeme: 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 250 g zemiakov, 200 g čerstvého špenátu, 1 viazanička petržlenovej vňate, 1 viazanička bazalky, 2 stredne veľké cukety, 5 lyžíc oleja, 200 g paradajok, 6 vajec, štipka soli, mleté čierne korenie, pažítka na posypanie

Postup:

1. Cibuľu a cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Bylinky umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Cukety prekrojíme a nakrájame na plátky. Paradajky nakrájame na menšie kúsky.

2. Špenát umyjeme, po odkvapkaní krátko opečieme na 1 lyžici oleja a odstavíme. Na druhej panvici rozohrejeme 1 lyžicu oleja a zemiaky na ňom 10 minút opekáme zo všetkých strán.

3. Pridáme cuketu, cibuľu, cesnak a všetko spolu podusíme zhruba 5 minút, potom odstavíme.

4. Vo väčšej mise rozšľaháme vajcia s 5 lyžicami vody. Pridáme soľ, korenie, bylinky, paradajky, podusenú zeleninu a špenát. Všetko dôkladne premiešame.

5. Na zvyšnom oleji na panvici upečieme zo zmesi štyri omelety. Po upečení preložíme na taniere a pred podávaním posypeme nasekanou pažítkou.

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×