Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Cestovinový šalát s kuracím mäsom

31.07.2012 (31/2012) Čas prípravy a varenia: 40 minút; 4 porcie
Cestovinový šalát s kuracím mäsom
1 fotografia v galérii
Cestovinový šalát s kuracím mäsom
Autor fotografie: Dušan Křístek

Potrebujeme:

200 g menších cestovín, 2 lyžice olivového oleja, 250 g kuracieho mäsa, 150 g šalátovej uhorky, 150 g farebných paprík, 200 g cherry paradajok, 80 g orieškov kešu, 20 g píniových orieškov, 2 lyžice sójovej omáčky

Dresing: 150 g bieleho jogurtu, 1 lyžica nasekaných byliniek (bazalka, petržlenová vňať, koriander), šťava z 1 citróna, tabasco, worcesterská omáčka, soľ, mleté čierne korenie

Postup:

1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Scedíme, zmiešame s polovicou oleja a necháme vychladnúť. Uhorku ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Papriky umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame. Paradajky umyjeme a podľa veľkosti nakrájame na polovice.

2. V miske dôkladne zmiešame jogurt s nasekanými bylinkami. Dochutíme citrónovou šťavou, tabascom, worcesterskou omáčkou, soľou a korením.

3. Mäso nakrájame na menšie kúsky, zľahka osolíme a pokvapkáme sójovou omáčkou. Na panvici rozohrejeme olej a mäso na ňom rýchlo opečieme a odstavíme. Na suchej panvici opečieme oriešky kešu a píniové oriešky. Na taniere rozdelíme zeleninu, na ňu poukladáme mäso. Zalejeme dresingom a nakoniec posypeme opečenými orieškami.

Náš tip: Do šalátu môžete použiť aj pečené kuracie mäso.

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×