Potrebujeme: 250 g čerstvých húb, 1,5 l vody, celé čierne korenie, 5 strúčikov cesnaku, 2 krajce staršieho chleba, petržlenová vňať, soľ, 1 lyžička masla

Postup:

1. Huby očistíme, nakrájame na plátky a dáme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme korenie a soľ a uvaríme domäkka. Krátko pred dovarením do polievky pridáme roztlačený cesnak a maslo.

2. Chlieb pokrájame na malé kocky a krátko ho opečieme na suchej panvici.

3. Polievku preložíme do misiek, posypeme opečeným chlebom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Náš tip: Zaujímavejšiu a plnšiu chuť polievka získa, keď v hrnci najprv nasucho dohneda opečiete polovicu cibule reznou stranou nadol. Ďalej stačí pokračovať podľa receptu.