Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Hubová cesnačka

03.07.2012 (27/2012) Príprava: 40 minút; 6 porcií
Hubová cesnačka
1 fotografia v galérii
Hubová cesnačka
Autor fotografie: Dušan Křístek

Potrebujeme: 250 g čerstvých húb, 1,5 l vody, celé čierne korenie, 5 strúčikov cesnaku, 2 krajce staršieho chleba, petržlenová vňať, soľ, 1 lyžička masla

Postup:

1. Huby očistíme, nakrájame na plátky a dáme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme korenie a soľ a uvaríme domäkka. Krátko pred dovarením do polievky pridáme roztlačený cesnak a maslo.

2. Chlieb pokrájame na malé kocky a krátko ho opečieme na suchej panvici.

3. Polievku preložíme do misiek, posypeme opečeným chlebom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Náš tip: Zaujímavejšiu a plnšiu chuť polievka získa, keď v hrnci najprv nasucho dohneda opečiete polovicu cibule reznou stranou nadol. Ďalej stačí pokračovať podľa receptu.

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×