Steak z diviaka s gaštanovou omáčkou

28.06.2012 (26/2012) Čas prípravy: 30 minút; 4 porcie
Steak z diviaka s gaštanovou omáčkou
1 fotografia v galérii
Steak z diviaka s gaštanovou omáčkou
Autor fotografie: Dušan Křístek

Potrebujeme: 600 g diviačieho chrbta, 50 ml oleja, soľ, korenie na divinu, 250 g gaštanového pyré, 100 g miešaného mrazeného lesného ovocia (čučoriedky, maliny, brusnice, černice), 2 hrušky, 120 g vanilkovej zmrzliny, 50 g kryštálového cukru, 200 ml smotany na šľahanie

 

Postup:

1. Diviačie mäso umyjeme, osušíme, naporciujeme, osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej, na ktorom mäso opekáme 5 minút z oboch strán. Steaky vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto. Lesné ovocie necháme rozmraziť.

2. Hrušky ošúpeme, rozdelíme na polovice, jadierka vydlabeme lyžičkou a reznou stranou nadol položíme na grilovaciu panvicu. Opekáme približne 5 minút.

3. Do výpeku po steakoch nalejeme smotanu a pomaly privedieme do varu. Pridáme rozdrobené pyré a cukor. Dôkladne rozmiešame.

4. Mäso poukladáme na taniere a prelejeme gaštanovou omáčkou. Ozdobíme grilovanou hruškou a lesným ovocím. Tesne pred podávaním pridáme kopček zmrzliny.

© Ringier Axel Springer Slovakia, a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×